Helpoin tapa hankkia ahdistusta animesta/mangasta kiinnostuneelle? Ratkaisin ongelman jo stressisyömisellä & piirtämisellä, no problemo.

Lukea netin keskusteluja Suomen manga/anime-tilanteesta niin virallisten kuin epävirallistenkin julkaisujen saralla. Toinen erittäin hyvä vaihtoehto on jo klassinen kiista siitä mikä on mangaa.

Lisäksi on vielä keskustelua fanittajista, coneista, fanficeistä ja -arteista sekä ylipäätään kaikesta minkä tähän animeen/mangaan voi etäisesti liittää.

Myös sen kirjoitusasun, pitäisikö "manga" taivuttaa miten; "Kuinka paljon sää niitä mangoja ees luet?" Tai muu vastaava kysymys. Itse inhoan juuri tätä taivutusta, suomenkielessä tämä kun sattuu olemaan se pahuksen sana joka tarkoittaa hedelmää....

Ai niin, se yksi tärkein. Se kuultaa todennäköisesti läpi myös minun kirjoituksistani.

Elitismi.

On niin helppoa uskoa että oma näkökanta on oikea. No, jos ei itse uskoisi, niin luulisin näkökannankin muuttuvan sitä myötä.

Mutta kun on niin mukavaa ajatella että on itse parempi kuin jotkut muut. Onhan se. Myöntäkää pois. Kuka haluaa ajatella että "Hei, tuolla menevät ne kaikki paremmat ja minä olen luuseri." Anteeksi, olen pahoillani. Osa ihmisistähän ajattelee näin.

Ja psykologi toteaa heidän olevan masentuneita.

Mutta haluaisivatko hekin olla jossain parempia kuin muut? Tai että muut edes pikkusen säälisivät kuinka huonossa jamassa he ovat? Että joku jaksaisi todeta että heissäkin on jotain hyvää?

Luulisin näin.

Siksi kai siihen elitismiin sortuu niin helposti.

 

Ja mangan ja animen saralla tämähän jo tiedetään. Yleisesti on olemassa ennakkokäsityksiä "pikkuernuista" ja isoista pahoista "kyynikkosedistä". Ja yaoi-fanitytöistä. Nörtti-otakuista.

Kuinkahan moni on oikeasti sellainen joka sopii täysin johonkin stereotypiaan?

Jaa'a.

 

//Kaikki edellä oleva on sydämeni sisimpien lihassäikeiden tuottamaa, kammion ja valtimon kautta ulos läikähtänyttä, patoutunutta pohdiskelua. Jolla siis ei ole lopulta tarkoitusta sanoa juuta eikä jaata mihinkään.

Paitsi siihen että sanaa "manga" on parempi olla kirjoittamatta että "magna".